A NAV tisztjét is megvesztegethette egy milliárdos áfacsaló

2014.01.02. 10:57

A Figyelő úgy tudja, a NAV egyik magas rangú tisztjét is megvesztegette egy milliárdos áfacsalási ügy gyanúsítottja, aki most valahol a Karib-tengeren van. F. Attila nagyban utazott: két és fél milliárd forinttal rövidítette meg a költségvetést.

A lap információi szerint F. Attila egy olyan cégcsoport irányítója volt, amely tonnaszám szerzett be cukrot és étolajat Szlovákiából. A magyar üzletek – többnyire hipermarketek - polcain azután kötöttek ki ezek a termékek, hogy több cégen is átfuttatták őket – a hamis számlákkal nem kevesebb, mint két és fél milliárd forintnyi áfát kicsalva.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói még nyáron csaptak le a társaságra Komárom- Esztergom megyében. A nagyszabású akcióban egyszerre jelentek meg több helyszínen, a kamu cégek strómanként működő ügyvezetőit lekapcsolva, és utóbb vallomásra bírva. Csak a főkolompost, F: Attilát nem sikerült előállítani.

Most már egyre több jel vall arra, hogy fülest kaphatott. F. Attila bűnlajstroma egyébként kivételesen gazdag. Emberölési kísérlete miatt első fokon 3 év 6 hónap börtönre ítélte a bíróság, de sokak nem kis meglepetésére nem helyezték előzetes letartóztatásba. A másodfokú tárgyalás 2014 tavaszán veszi kezdetét. Miami és Dominika. Ez az a két hely, ahol a felsőbb kapcsolataival szívesen hencegő F. Attila addig is előszeretettel tölti napjait.

Pillanatnyilag az élet napos oldalán van, de ez már nem mondható el egyik felsőbb kapcsolatáról, T. Zoltán alezredesről, akit már hűvösre tettek. A lap úgy tudja, a NAV magas rangú tisztje nyomozati ügyekről adott ki információkat F. Attilának és társának, R. Barnabásnak, amiért busás jutalmat várt el.