Borecetet gyárt a hónap vállalkozása

2014.01.09. 12:00

Decemberben a hónap induló vállalkozása a Borecet Kft. lett Varga Mihály szerint. A családi vállalkozás a Tokaji borvidéken manufakturális keretek között készít borecetet, és egyéb ecetes termékeket. A díjat augusztus óta havonta osztja ki az NGM vezetője, nevével ellentétben azonban nem az adott hónapban induló cégek kapják, hanem a nemrég indult sikeres cégek.

A decemberi hónap beruházója elismerést a Master Good cég csoport nyerte el, ők takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkoznak. A cégcsoport száz százalékban a Bárány család tulajdonában van, a család már a Széchenyi grófoknak is uradalmi baromfitenyésztői volt. A hónap kis- és középvállalkozása díjat az elsősorban csarnoképítésben utazó Weinberg '93 Építő Kft. kapta, a cég dolgozott többek közt a négyes metró építésében, és épített már csarnokot a Bahama szigeteken is.

A díjakat az NGM szerint azoknak a cégeknek adják, "amelyek hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez, és példáként szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához."