Kivonuló bolthálózatokat venne a CBA

2014.01.10. 16:16

A CBA-nak készen kell állnia egy Magyarországról esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeinek megvásárlására, mert többen is gyengélkednek – mondta Baldauf László, a CBA elnöke a Népszavának adott interjújában. A CBA-vezér cáfolta, hogy bármi közük lenne az áfacsalási botrányhoz, vagy hogy magyarként adnának el nem magyar termékeket.

Baldauf a leghatározottabban visszautasította és rágalomnak nevezte azt, hogy a CBA-val kivételeztek volna a különadó, vagy a trafiktörvény kapcsán. "Minden érvényben lévő jogszabály és törvényi előírás is éppúgy vonatkozik ránk, mint a többi szereplőre"– mondta a CBA-vezér.

Nekünk készen kell állnunk arra, hogy egy esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeit megvásárolhassuk, amennyiben azok valóban értéket jelentenek a számunkra. Piaci információk szerint többen is gyengélkednek, meglátjuk, hogy végül ki kerül eladósorba

– mondta Baldauf László, de azt nem mondta el, konkrétan kikre gondol

A CBA-vezér a jövőre nézve azt mondta, szerinte csökkenni fog a magyarországi élelmiszerboltok száma, a kisebbeknek pedig az lehet az esélye a túlélésre, ha vagy szakosodnak egy bizonyos termékkörre, vagy csatlakoznak egy olyan hálózathoz, mint a CBA.

Az olyan pletykákkal kapcsolatban, hogy külföldi termékeket csomagolnak át magyarnak, Baldauf László azt mondta, ők nem kaptak ilyen bejelentést vagy feljelentést, de nem is hangoztatják azt, hogy a CBA-ban csak magyar termékeket lehetne venni. "Mi nem végzünk átcsomagolást, mi csak értékesítjük a termékeket"– jelentette ki a pletykákat cáfolva.

Tudomásunk szerint a CBA egyetlen tagjával, franchise vállalkozásával szemben sem áll fenn a NAV által indított nyomozási cselekmény, illetve nincsen bírósági ítélet adócsalás miatt – jelentette ki Baldauf László.