Pénzük után futnak a kuponkárosultak

2014.01.21. 13:27 Módosítva: 2014.01.21. 17:41

Nem nyomoz a rendőrség sem a Foxkupon.hu, sem az azt üzemeltető Roxan Trade Kft ellen, tudtuk meg az Országos Rendőrfőkapitányságtól. Kérdésünkre a rendőrség elmondta, nem tud visszaélésekről, bűncselekményre utaló információjuk nincs. Pedig az Indexhez érkezett fogyasztói jelzések alapján úgy tűnik, több mint hétszázan pórul járhattak a Foxkuponnal.

A cég olcsó tabletet ígért, 50 ezer forint helyett 15 ezerért kínálta a terméket múlt év végén. Volt, aki egyszerre többet is rendelt, ezzel lepte volna meg a családtagjait karácsonykor. Végül azonban az ígért határidőre nem érkezett semmi.

"Egy idősebb nővel beszéltem telefonon, aki akkor azt mondta a lányáé a cég és éppen külföldön van, most hozza be a megrendelt árut. Azt ígérte december 13-ra megkapom. Azóta is vártam, persze hiába" - panaszkodott a Foxkupon oldalán az egyik vásárló.

A kuponosok hiába kérték a pénzüket, csak egy sablon levelet kaptak válaszul, a megadott elérhetőségeken a céget már nem lehetett utolérni. "A Foxkupon azt írta, hogy a beszállítójuk nem szállította le a tableteket, ezért nem tudják kiküldeni" - mesélte egyik olvasónk.

A Roxan Trade Kft. tavaly nyáron alakult 500 ezer forintos tőkével, a céginfo.hu szerint azóta is rendben működik. Az Indexnek nyilatkozó egyik károsult elmondta, ők a NAV-hoz fordultak, ahol tudomása szerint vizsgálják is az ügyet, de nem adhatnak felvilágosítást a részletekről.