Akkor is itt leszünk, amikor Orbán már nem

2014.01.23. 15:40

Az Erste vezérigazgatója vezérigazgatója szerint biztosan nem fog kivonulni a bank Magyarországról, idézi a 444 a Ziarul Financiart

Andreas Treichl szerint nehéz a magyarországi környezet, mivel a szabályozó arra próbálja rávenni őket, hogy adják el neki a céget. Ez viszont szerintük nem csak nekik rossz, de az egész országnak az.

"Már akkor is ott voltunk, amikor Orbán Viktor még nem, és akkor is ott leszünk, amikor ő már nem. A mostani helyzet nem csak nekünk fájdalmas, hanem az országnak is rossz, de túl fogjuk élni” -mondta Treichl.

Szerinte stratégialag lenne értelmetlen egy üres lyukat hagyni az európai lefedettségükön úgy, hogy kivonulnak Magyarországról. Az államosításokról és a különadókról a lap szerint az volt a véleménye, hogy nem bölcs dolog elüldözni a befektetőket és a fiatalokat.

Szerinte a politkusoknak is ésszerű lenne olyan légkört teremteniük, ami inkább visszahívja az embereket Magyarországra vagy épp Romániába. Mindez "nacionalizmussal nem fog sikerülni. Inkább azzal, ha javítják a gazdasági környezetet, fejlesztik az oktatást és könnyítik a beruházásokat” - adott néhány tanácsot az Erste vezére.