Pénzmosással vádolják a Bitcoinosokat

2014.01.27. 19:59

Két Bitcoinnal foglalkozó cég vezetőjét is letartóztatták, pénzmosással gyanúsítják őket – írja a BBC. Az amerikai igazságügyi minisztérium jelentette be, hogy a BTCKing vezetőjét, Robert Faeillát, és a Bitinstant.com-os Charlie Shramet letartóztatták.

A hatóság szerint a két férfi egymillió dollár, azaz 223 millió forint értékű Bitcoint próbált eladni a Silk Road nevű online drogpiac felhasználóinak.

Shremet a JFK reptéren tartóztatták le, Faiellát floridai otthonában, már hétfőn bíróság elé állíthatják őket. James Hunt, az amerikai kábítószerügyi hatóság képviselője elmondta: „Számítógépük mögé bújva a vádlottak szánt szándékkal név nélküli drogügyletekben segédkeztek, hatalmas nyereséget besöpörve.″

A bitcoint eredetileg az internet fizetőeszközének szánták, forradalmi kísérletnek, ami leszámol a pénzrendszer korlátaival. Aztán lecsapott rá az online alvilág, az illegális szerencsejáték-biznisz és a drogkereskedelem. Aztán felfigyeltek rá az első geekek és anarchisták, most meg már vírusok lopják, és több helyen be akarják tiltani. Bővebben itt olvashat róla.