Tiroli mintára dobnák fel a Balatont

2014.02.14. 07:48

Meghosszabbítanák a balatoni szezont. A Balatoni Regionális TDM Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. február 20-ig várják azoknak a szobakiadóknak, programszervezőknek, vendéglátósoknak a jelentkezését, akik idén segítenének turistákat csalni a Balatonhoz tavasszal is.

Szerintük a 2014. május 1. és 11. közötti időszakra vonatkozó program alapvető célja megmutatni, hogy a balatoni régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. Az akció neve: Nyitott Balaton.

Úgy vélik, jó példa lehet a Balaton előtt Tirol, az olasz és osztrák síparadicsomokban nyáron is van turista. Ilyenkor a hegyeket ellepik a kerékpárosok, a tájfutók, túrázók. Ezzel szemben a balatoni szobakiadók, vendéglátósok, stb, már szeptembertől azon kell, hogy izguljanak, gyűjtöttek-e annyi tartalékot, hogy meg tudjanak élni a következő év nyaráig. "Történik mindez annak ellenére, hogy a balatoni régiónak legalább olyan jó adottságai vannak, mint mondjuk egy osztrák síparadicsomnak" - vélik a szervezők.