Milliárdos állami megrendelés a Molnak

2014.02.28. 15:10

Újabb, nettó 40 milliárd forintos megrendelést kapott az államtól a Mol Nyrt., ekkora keretösszegben szállít majd a következő két évben üzemanyagot a költségvetési szerveknek, írja a Napi.hu.Tankautós kiszállításra még nettó 7 milliárdot kaptak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) februárban kötött megállapodást a céggel. A központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézmények 2014 áprilisától 40 milliárd forint keretösszegben vagy a keret kimerüléséig rendelhetnek – kedvezményesen, a nettó kiskereskedelmi listaárnál literenként 9, illetve 9,5 forinttal olcsóbban – üzemanyagokat. A keretösszeg belföldi vásárlásra vonatkozik, és csak üzemanyagok vásárolhatók, egyéb termékek és szolgáltatások nem.

Idén márciusban ér véget a KEF és a Mol jelenleg hatályos, szintén két évre szóló keretmegállapodása üzemanyagkártyás szállításra, de ez még 4 milliárddal kevesebb, nettó 36 milliárd forint keretösszegű volt.

A Molnak hatályban van egy nettó 7 milliárdos szerződése is KEF-fel, ez tankautóval kiszolgálós üzemanyag-vásárlásra szól (itt az egyszeri kiszállítás mennyisége legalább ezer liter lehet). Ezt a keretmegállapodást tavaly szeptemberben írták alá, és szintén két évig vagy a keretösszeg kimerüléséig él majd.