Erzsébet miatt anyáznak a nagycsaládosok

2014.03.04. 12:18

Több ezer dühöngő nagycsaládos frissítgeti napok óta az Erzsébet-program oldalát, hiába nyertek ugyanis nyaralást és fizették be az önrészt, túl sokan akarnak szállást foglalni, a rendszer nem tudja egyszerre befogadni az igényeket. Az Indexnek panaszkodó olvasók attól félnek, hogy végül már csak decemberre jut hely a Balaton-partra.

„Örültünk, pályáztunk, nyertünk. Kifizettük a 17500 forintos önrészt. Vártuk a lehetőséget a március 3-i foglalásról. Viszont csalódás. Két napja nem lehet foglalni. Az ember munka mellett nem tud a gép előtt ülni és lesni mi a helyzet" – írta egyik olvasónk, aki a honlapon azt az üzenetet kapta, hogy előtte még több mint ezren várakoznak, köszönik a megértését.

„Ha sikerült belépni, akkor 1440 fő van előttem mint várakozó, és időközben kivág a rendszer, hiába csökkent a szám" – írja egy másik csalódott nyertes. Szerinte tavaly ilyen probléma nem volt, már a befizetés teljesítésétől, tehát akár február közepétől lehetett foglalni.

A probléma általános, mindenki ugyanarra panaszkodik: „31. voltam, amikor ismét 3460. helyre kerültem vissza, azóta sincs szinte semmi előrelépés. Állandóan szerverhibákat kapok vissza, gyakorlatilag reggel óta próbálok foglalni egy szállást sikertelenül" – írta valaki.

„A személyes foglalás sem fenékig tejfel. A fájós lábú, 76 éves anyám tegnap 6,5 órát állt sorban az utcán, hogy lefoglalja a befizetett kedvezményes nyaralást" – írta egy másik olvasónk.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-program keretében meghirdetett pályázatait már a határidők lejárta előtt lezárták, mert kimerült a keret. Idén a programra 3,5 milliárd forint állt rendelkezésre, a nagycsaládosok számára meghirdetett szociális üdülési pályázatra 43 ezer jelentkezés érkezett, a fogyatékossággal élők közül 6 ezren jelentkeztek.