Pályázatíró csalókat üldöz a Miniszterelnökség

2014.03.18. 09:30

A Miniszterelnökség feljelentést tesz csalók ellen, akik pályázatíróknak kiadva magukat jogtalanul ígérnek pályázati pénzeket vállalkozásoknak "regisztrációs díj" ellenében.

A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének (PÁTOSZ) pénteki közleményére reagálva a Miniszterelnökség felhívja minden vállalkozás figyelmét, hogy sem az egykori NFÜ, sem a jogutód Miniszterelnökség és a szaktárcák sem kértek és a jövőben sem kérnek regisztrációs díjat hazai vagy uniós források pályázatai kapcsán.

Több bejelentés érkezett mind a Miniszterelnökséghez, mind a PÁTOSZ-hoz, amelyben vállalkozások jelezték, telefonon kereste meg őket pályázatírónak magát kiadó személy, aki 100-120 ezer forintos "regisztrációs díj" fejében 70-80 százalékos támogatással 500 ezer és 60 millió forint közötti uniós támogatás biztos megnyerését ígérte a cégeknek.

A csalók a kedvező lehetőséget azzal indokolják, hogy az intézményrendszer minél előbb ki akarja osztani a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével felszabadult forrásokat, amely állításuk szerint március 31. napjáig áll hazánk rendelkezésére.