2015 végétől nincs több roamingdíj

2014.04.03. 15:20

Az Európai Parlament megszavazta a roamingdíjak eltörlését és a fogyasztói jogok kiterjesztését, valamint a távközlési piac fejlődését elősegítő intézkedéseket - áll az Európai Bizottság csütörtöki közleményében a Portfolio.hu szerint. 2015 karácsonyától mondhatunk búcsút a roamingdíjaknak.

Az Európai Parlament a mai napon a "behálózott kontinens" elnevezésű (az egységes távközlési piacról szóló) bizottsági rendeletjavaslat általános szavazásának részeként megszavazta a roamingdíjak 2015 karácsonyától hatályba lépő eltörlését.

"Döntésével az EU a polgárok mellett tette le a voksát. Felszámolni az akadályokat, könnyebbé tenni az emberek életét és csökkenteni költségeiket - voltaképpen ez az Unió legfontosabb hivatása" - fogalmazott a közlemény szerint Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, aki szerint a mai döntéssel mindenki csak nyerhet, a szolgáltatók és a fogyasztók is.

"2010-ben ígéretet tettem rá, hogy 2015 végéig felszámolom a roamingdíjakat - most egyetlen lépésre vagyunk ezen ígéret megvalósulásától" - tette hozzá.

Következő lépésként az EU tagállamai tanulmányozzák a rendeletet, és a Bizottság reményei szerint 2014 végére megszülethet a végső megállapodás annak szövegéről.