Eladó a Praktiker márkanév

2014.04.14. 07:47

A Praktiker felszámolása után is tovább élhet a márkanév, a barkácsáruház felszámolásával megbízott vállat szóvivője ugyanis megerősítette, hogy a márkanevet megpróbálják értékesíteni, írta a Wirtschaftswoche alapján a portfolio.hu.

A Praktiker még mindig jól csengő márkanév, ezért a lap információi szerint sok az érdeklődő, az eladási árat azonban jelenleg igen nehéz meghatározni. A Praktiker az elmúlt hónapokban masszív árengedményekkel igyekezett kisöpörni az üzleteiben megmaradt árukészletet, ami miatt a vásárlók elsősorban diszkont-márkának tartják a Praktikert, ezért a felszámoló vállalat szerint nem elsősorban a Praktiker versenytársai, hanem agresszív árazásukról ismert online-áruházak lehetnek a márkanévért érdeklődők.

A vállalat nagy bajban van, elsősorban a hatalmasra duzzadt adósságállomány kezelése okozott problémát, a vállalat egymás után zárta be üzleteit, az újrastrukturálás azonban nem volt sikeres, ami a vállalat részvényeinek árfolyamán is meglátszott, a befektetők már akkor gyakorlatilag csődöt áraztak.