no

A tengerentúlon jobban viszik a Harley-Davidsont

2014.04.22. 21:16
Japánban az áfa-emelkedés előtt a motorrajongók még bevásároltak Harley Davidsonokból, pedig a szigetországban rendszerint a hazai motorokat viszik jobban. Európában is 8 százalékkal nőttek az eladások, az első negyedéves nyereség még a befektetőket is meglepte.

Nőtt a Harley-Davidson forgalma és nyeresége az első negyedévben, írja a The Wall Street Journal. 

A Harley-Davidson az idei első negyedévben 265,9 millió dollár nyereséget ért el, részvényenként 1,21 dollárt, szemben az egy évvel ezelőtti 224,1 millió dollár és részvényenként 99 cent nyereséghez képest. Az elemzők korábban átlagosan részvényenként 1,08 dollár nyereséggel számoltak, ezért a vártnál nagyobb nyereséget könyvelhetnek el.

A cég értékesítési árbevétele a tavalyihoz képest 10,2 százalékkal 1,73 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben. Az üzleti eredményük 12 százalékkal csökkent az első negyedévhezt képest, 63,2 millió dollárra- mert növelniük kellett a hitelfedezetre szánt összeget.

Az eladások a legerősebben a csendes-óceáni térségben emelkedtek, körülbelül  21 százalékkal. Japán teljesített a legjobban. Mondjuk a japán motorosok vásárlási láza inkább az adószabályok változásával magyarázható:  a japánok még az előtt rohanták meg a motorkereskedéseket, hogy április 1-jén hatályba lépett volna a fogyasztási adó növekedése.

Európában nagyjából 8 százalékkal nőtt a kiskereskelmi forgalom, egyedül Spanyolországban voltak gyengék az eladások. Az Egyesült Államokban viszont ugyanez a szám csak 3 százalék volt.

A Harley-részvények most  72,91 dollár körül járnak a New York-i tőzsdén.