Már megint drágul a benzin

2014.04.22. 14:15

Húsvéthétfő miatt a Mol egy nappal később, kedden döntött az üzemanyagár-változásról. A döntés értelmében az olajtársaság a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát is bruttó 3 forinttal emeli, tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy a Mol a benzin literjét bruttó 399,6, a gázolajét pedig bruttó 403,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzin- és gázolajár emelkedés) szembesülnek majd csütörtöktől az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 420-421 forintos, a gázolajat pedig 425-426 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 18, míg a gázolajét 13 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami előbbi esetében 4,5, míg utóbbinál 3,2 százalékos drágulást jelent. A benzin és a gázolaj árának emelkedése egyrészt az orosz-ukrán konfliktus miatt emelkedő dolláros jegyzésárak növekedésével, másrészt a forint dollárral szembeni gyengülésével indokolható.