Újra feltámad a Pan Am

2014.04.24. 13:06

Már idén nyáron megkezdheti működését a Pan American Airways, amely a flottát alkotó típus kiválasztásán is átesett – írja az airportal.hu. A kezdeti időszakban Boeing 737-800-as repülőgépekkel kíván indulni a legendás légitársaság nevére hajazó vállalat.

A Pan American március végén kezdte meg a tárgyalásokat egy eddig meg nem nevezett lízingcéggel, amely a start-up vállalat növekedési stratégiájának támogatására megfelelő piaci helyzettel rendelkezhet. A szándéknyilatkozat aláírása már április elején megtörtént, azonban az adásvételi szerződést akkor kötik meg, ha a repülőgépek átadásra készen állnak.

A légifuvarozó közleménye szerint az amerikai légiközlekedés fénykorában ismert szolgáltatást kívánják a leendő utasok számára elérhetővé tenni, amely az ígéretek szerint egy új, XXI. századi üzleti modell részeként valósulhat meg a nyári indulást követően.

Nem ez az első kísérlet az 1991-ben csődbement óriás légitársaság, a Pan Am feltámasztására, legutóbb 2004-ben szűnt meg hasonló nevű légitársaság.