Kiebrudalja túl drága ügyfeleit a Citibank

2014.05.09. 12:26

"Tisztelt Ügyfelünk! Alapos felülvizsgálatunk eredményeként megállapítottuk, hogy a jelenlegi számlacsomagját a továbbiakban nem tudjuk az Ön számára biztosítani" - üzente számos ügyfelének a napokban a Citibank.

Őket arra kérték, jelenlegi, nulla forintos számlacsomagjukról váltsanak a CitiPriority nevű számlacsomagra. Itt csak 2 millió forintos havi átlagegyenleg felett ingyenes a számlavezetési díj, egyébként 3999 forint. Persze mellé jár még ilyen-olyan kedvezmény, de a lényeg, hogy azok, akik nem tartanak milliókat bankszámlájukon, most majd többet fizethetnek a számlavezetésért. Az ügyfelek egy másik számlacsomagot is választhatnak, aminek a havidíja csak 990 forint, viszont a tranzakciókért további díjakat számolnak fel.

Az eddigi számlacsomagban havonta utalt 150 ezer forinthoz volt kötve az ingyenesség. A bank ügyfeleivel közölte azt is, ha az általuk felajánlott díjcsomagok egyikére sem kívánnak váltani, a hónap vége után megszüntetik a mostani számlájukat.

Kétségtelen, a tranzakciós illeték bevezetése után a banknak sokba kerülhet fenntartani a régi típusú nulla forintos csomagot, korábban azonban még úgy tűnt, a régi ügyfeleknek továbbra is megmaradnak a régi kedvezmények, a konstrukciót csak az új ügyfelek nem vehetik majd igénybe.

A Citinél érdeklődve megtudtuk, ők ezzel a lépéssel valójában csak az "ügyfélélményt" szeretnék növelni, meg "valódi értéket", "támogatást" nyújtani.

Az ügyfélélmény növelése viszont jó eséllyel nem sikerült maradéktalanul, legalábbis a lapunkhoz érkező ügyfélreakciókból erre következtetünk. 

"Alapos felülvizsgálat sorozatunk eredményeként meghatároztuk azokat az ügyfeleinket, akikről azt gondoljuk, hogy a Citi Priority bankszámlacsomagunkra átváltva jobban tudnánk kiszolgálni. Hosszú távon elkötelezettek vagyunk a legmagasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása iránt, ezért felajánljuk számukra a Citi Priority bankszámlacsomagunkra váltás lehetőségét, díjmentesen" - írta érdeklődésünkre a bank. Hogy a váltás pontosan hány embert érint, kérdésünkre nem árulták el.