Minden norvég pénzt az állam akar szétosztani

2014.05.15. 20:54 Módosítva: 2014.05.15. 20:56

Még a héten válaszol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár arra a levélre, amivel Norvégia felfüggesztette a Magyarországnak folyósított pénzek kifizetését, közölte Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár csütörtökön. A norvégok lépést az indokolta, hogy hazánk nem egyeztetett a folyósítási rendszer átalakításáról a norvégokkal.

Mindent az államnak

Csepreghy azt mondta, hogy a Norvég Alap magyarországi tizenkét programterületéből kilencet felfüggesztenek, amelyekben a magyar kormány a közreműködő, mert a magyar kormány nem egyeztetett a végrehajtási intézményrendszer változásairól.

Csepreghy Nándor kifejtette, a magyar álláspont változatlanul az, hogy a felfüggesztést terjesszék ki a további három alapra is, köztük a civil szervezeteknek pénzeket osztóra, és tárgyalják újra a Norvég Alap teljes programstruktúráját. A legfontosabb cél a helyettes államtitkár szerint az, hogy Magyarországon csak állami szervezetek lássanak el olyan feladatokat, amelyek források kezelésével járnak, vagyis csak állami szervezetek osszanak szét pénzeket.