nononono

Fellegi: Vállalható a klientúraépítés

2014.06.04. 13:13

A klientúraépítés egyértelműen káros, de vállalható folyamat - mondta Fellegi Tamás a Forbesnak. A volt fejlesztési miniszter lemondása óta először adott interjút.

Kétségtelen, hogy az elmúlt két évtized gyakorlatához képest a politika és az üzleti élet kapcsolatának megváltozott a dinamikája - mondta el a lapnak Fellegi Tamás. "A kérdés ennek az üzleti életre gyakorolt hatása. Lényegesnek tartom, hogy a magyar tulajdonosi csoportok, egy magyar középosztály építését szolgálja-e ez a politika.

Fontos ugyanis, hogy ez a réteg jelentős mértékben vagyonosodjon.

– mondta Orbán Viktor volt minisztere.

Ha ezeket a célokat nem támogatja, és öncélú, akkor az nem jó. Sőt, ha a gazdasági élet szétverésével, blokkolásával jár, akkor bizonyosan káros." Fellegi szerint, ha nem ragadunk le a klientúraépítésnél, és a cél is megvalósul, akkor megéri.

A politika bölcsessége, önkontrollja, külső kontroll kérdése is, hogy melyik folyamat milyen mértékben valósul meg - tette hozzá a volt miniszter. "A klientúraépítés egyértelműen negatív folyamat, annak súlya, kiterjedése fontos kérdés, de összességében vállalható ár lehet."