28 milliárdos tartozása lett a kisvállalkozónak

2014.06.19. 07:32 Módosítva: 2014.06.19. 12:39

Egy családi kisvállalkozás 8 évvel ezelőtt vett fel 95 millió forint hitelt szállodaépítésre. Ez az összeg duzzadt valahogy irreálisan nagyra, 28 milliárd forintra – számol be Ruszkainéék szomorú történetéről a Blikk.

Ruszkai Barnabásné egyébként a Koppány Csoport tagja, két hónapja az ügyben interjút adott Molnár F. Árpádnak is. A videóban elmondja Ruszkainé, hogy 109 millió svájci frankkal tartozik.

A 2006-ban kért kölcsön havi törlesztőrészlete akkor 750 ezer forint volt, ami akkor még úgy tűnt, kigazdálkodható a családnak, de hamarosan a dupláját követelték rajtuk. Cégük csődbement, a nyugdíjukat is megcsapolták és márciusban megkapták a levelet a mostani árfolyamon számítva 28 milliárd forintos tartozásról – írja a Blikk.

Ruszkainéhoz a céges adatbázisok szerint nem köthetőek cégek, Ruszkai Barnabás nevén viszont több, azóta már felszámolt vállalkozás is van.

Ruszkainé azt mondta a Blikknek, hogy a hitelfelvételkor még csak 140 millió lett volna a visszafizetendő összeg. A cég és a család is belerokkant a hitelbe, el akarják venni a szállodát és a házukat is, emiatt most pereskednek a bankkal.