Kilométerenként 3 milliárdért újítják fel az M0-st

2014.07.02. 14:56

Az M0-s autóút déli szektorában egy 11,5 kilométeres szakasz rekonstrukciójára írt ki nyílt közbeszerzést a NIF, írta az MTI. A munka becsült értéke a 11,5 kilométerre nettó 35,3 milliárd forint - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Leaszfaltozzák a Hárosi Duna-hidat

A szakasz az M6-os autópálya és az 51-es főút között helyezkedik el, és csak az autóút először megépült - régi - oldalát érinti. Legnagyobb feladat a Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd, "öszvér" felszerkezetének acél felszerkezetre történő cseréje. A kész híd aszfalt burkolatot kap. Emellett része a munkának 10 felül- és 2 aluljáró rekonstrukciója és egyéb kiegészítő feladatok.

A kivitelezési idő 28 hónap, amely a nyertes ajánlattevővel kötött szerződés aláírásától indul.

Csak a legnagyobbak indulhatnak

Ajánlatot az tehet, akinek az előző 3 üzleti évben a gyorsforgalmi út építése, átépítése, felújítása, vagy hídépítési, műtárgy építési, átépítési, felújítási munkából származott nettó árbevétele - a 3 évben együtt - elérte a 28,89 milliárd forintot.

Az ajánlattevőnek emellett rendelkeznie kell összesen legalább 10 kilométer új gyorsforgalmi út építési, vagy ugyanilyen hosszú meglévő gyorsforgalmi út felújítási referenciával. Az ajánlattételi határidő augusztus 14. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes.