Már ősszel jöhet a nyugdíjreform

2014.07.29. 10:53

A kormány családpolitikai szellemisége összhangban van a Népesedési Kerekasztal által kidolgozott, új nyugdíjszámítási javaslattal, ezért akár már szeptemberben támogatást nyerhet a tervezet - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Harrach Péter. A felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát is figyelembe vevő nyugdíj-megállapítási javaslat egyes elemeit a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság is megfontolandónak tartja.

A KDNP múlt héten jelezte, egyetértenek azzal, hogy a nyugdíj számításánál figyelembe vegyék a felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát. Harrach Péter azt mondta, a koncepció megegyezik a párt 2007-ben megjelent nyugdíjtervezetével.

Serinte a nyugdíjrendszerben régóta jelen lévő igazságtalanságot számolná fel ez a fajta megközelítés. "A Népesedési Kerekasztal olyan rendszerre tesz javaslatot, amely jutalmazza azokat, akik a közösség érdekében erőfeszítést tesznek, akik befizetéssel, illetve gondos gyermekneveléssel támogatják a rendszer fennmaradását" - mondta.