Matolcsy kastélyvásárlásán röhög a Financial Times

2014.08.11. 17:56

Matolcsyék kastélyvásárlásán élcelődő cikk jelent meg a Financial Times blogjában. Azt írják, a rendszerváltás előtt a szocialista országokban természetes volt, hogy az állami nagyvállalatok üdülőket tartanak fenn az egyébként rosszul fizetett közszolgák nyaraltatására, a piacgazdasággal azonban a helyzet megváltozott, a vállalati üdülőket is nagyrészt eladogatták.

A magyar jegybanki vezetés azonban most visszarepíti a múltba dolgozóit, céges nyaralót vásárol, hogy ott pihenhessenek a jegybank munkatársai. Nem egy lepukkant, ízléstelen Balaton parti üdülőt vesz, egyből egy 415 milliós 30 szobás kastélyt szemelt ki. Medencével, wellness-szel, szaunával, minigolf-pályával. Persze mindezt kizárólag a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

A tiszaroffi kastély
A tiszaroffi kastély

Felidézik: a jegybank többek közt arra hivatkozott, miután kiderült, hogy kastélyt vásárol Tiszaroffon, hogy ezzel az egész környék fellendül majd, több helyi lakos is munkához jut. Hasonló minőségű és célú nyaralója egyik jegybanknak sincs a régióban, úgy tűnik a 30 szobás jegybankároknak fenntartott szállodával megnt a magyar lesz a legvidámabb barakk.