375 milliárd forint az óvadék, mit tegyek?

000 Was8858013
2014.08.19. 09:45

Könnyen lehet, hogy Subrata Roy indiai üzletember eladja a Plaza Hotelt és más New York-i és londoni ingatlanjait – írja a Businessweek.com. Roy a Sahara csoport tulajdonosaként a Forma–1-től a pénzügyig mindenben érdekelt, amiben pénz van, de még ő sem tudja gond nélkül felköhögni a 375 milliárd forintos óvadékot.

Amíg nem fizet, Újdelhiben gondolkodhat a Tihar börtönben azon, hogy szép dolog volt-e 240 milliárd rúpiás (928 milliárd forintos) bevételt besöpörni átváltható értékpapírok engedély nélküli eladásával. Roy azt állítja, visszafizette a betétesek pénzét.

Luxustárgyaló, halálra kövezés

Mindeközben nem az átlagos börtönfilmből ismert priccsen forgolódik, a Tihar börtön egyik tárgyalójában rendeztek be neki saját tárgyalót, mely egyben a cellája is, reggel 6-túl este 8-ig négy alkalmazottja segítheti a munkáját, használhatja az internetet, tarthat videokonferenciát, és több ágya is van.

Brunei szultánja már be is jelentkezett a Plaza Hotelért, ami sokaknak nem tetszik: igen, ő az az államfő, aki bevezette a kövezés általi halálbüntetést a házasságtörőknek, homoszexuálisoknak és nemi erőszaktevőknek. Az ENSZ szerint ez kínzás, Jay Leno és Ellen DeGeneres is kiállt többek közt a brunei melegek és nők jogaiért.

Brunei szultánja akár már jövőre elkezdhet nőket kivégeztetni, a Bruneibe áramló amerikai profitfolyamnak azonnal gátat kell szabni

– mondta Ty Cobb, az Emberi Jogi Kampány (HRC) vezetője, hozzátéve: „Felszólítjuk a New York-iakat, hogy küldjenek egyszerű és lényegre törő üzenetet: máshol üzleteljen a szultán.”

A tiltakozók azt remélik, le tudják lassítani a tárgyalásokat, így lehet, hogy mivel Roynak gyorsan kell a pénz, egy gyorsabb vevő lecsaphat a szállodára időközben.