Másik játékcég veszi át a Gulliver felét

2014.08.26. 15:40

A Regio Játék vette át a nemrég megszűnt Gulliver Kft. üzleteinek csaknem felét, 12 áruházat, így év végére 33 áruházzal üzemel majd - közölte az új tulajdonos az MTI-vel. 

A Regio Kft. közleménye szerint az új üzletekkel országszerte várhatóan 70-100 munkahellyel bővül a dolgozói létszámuk. A társaság tavaly 194,55 millió forint adózott eredményt ért el, 5 milliárd forintos nettó árbevétel mellett, amelynek 25-30 százalékos növekedésére számít a cég idén, a terjeszkedés után.

A társaság részesedése a mintegy 40 milliárd forint értékű játékpiacon 12 százalék volt 2013-ban, webáruházában közel 100 millió forint bevételt ért el, ami egy nagyobb játéküzlet forgalmával ér fel. A megvásárolt üzletek mellett a cégnek zálogjoga van a felszámolás alatt lévő Gulliver árukészlete és eszközei felett.

Nettó 740 millió forintért hirdette meg eladásra a felszámolás alatt álló Gulliver Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. játékkészletét a felszámoló. A Gulliver a távirányítós autóktól a gyurmákig szinte minden gyerekjátékszegmensben jelen volt, játékkereskedelemben országosan ismert márkának számított. Tavaly óta hiába próbálták megmenteni.  A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) tavaly december 21-én szombaton zárt be, a webáruháza pedig már előző este leállt.