Börtönre ítélték a nem létező amerikai ingatlanokat áruló nőket

2014.08.28. 00:52
Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Szentesi Járásbíróság szerdán, nem jogerősen két nőt.

Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással és más bűncselekményekkel vádolta az ügyészség két nőt, akik a vádirat szerint több sértettet megtévesztve egy hazai ingatlanforgalmazó és egy az Egyesült Államokban bejegyzett székhelyű cég képviselőjeként 2007-től 2009-ig több alkalommal kértek és vettek át pénzt, összesen 200 millió forintot megközelítő összeget a sértettektől. Azt ígérték, a pénzt magas kamattal, rövid időn belül visszaadják.

A vádlottak az ügyfeleknek azt mondták, hogy a cég az általuk befektetett összegekből olcsón árverezett amerikai ingatlanokat vásárol, majd az ingatlanok eladásából származó nyereséget visszaosztják a befektetőknek hozamként. A társaságnak azonban sem vagyona, sem bevétele nem volt ahhoz, hogy fedezetet nyújtson a felvett összegek visszafizetésére. Az okozott kár nagyobb része nem térült meg.

A Szentesi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat halmazati büntetésül négy év négy hónap, a másodrendűt négy év két hónap börtönbüntetésre ítélte, és mindkettőjüket kártérítés megfizetésére is kötelezte.

A vádlottak és védőik három nap gondolkodási időt kértek az esetleges fellebbezésük bejelentésére.