Jut azért még a Közgépnek

2014.08.28. 12:25

A Közgép építheti meg a hódmezővásárhelyi elkerülőt. A 47-es főút 13,5 kilométeres szakaszának építésére legalábbis a társaság adta a legolcsóbb árajánlatot – írja a Nol.hu. Bár a sajtóban hónapok óta azt találgatják, hogy a Közép vezetője, Simicska Lajos összeveszett a miniszterelnökkel, megnyugodhatunk: útépítési megbízások jutnak még a cégének.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a beruházás eredményét még nem hirdette ki, de a Népszabadság úgy tudja: a nyílt közbeszerzési eljárásra öt ajánlat érkezett. A csütörtökön tíz órakor tartott tenderbontáson pedig kiderült, hogy a projekt előzetesen becsült 35 milliárd forintos mérnökáránál akár kilencmilliárddal olcsóbban is vállalható a kivitelezés.

A vállalási árak között a hírek szerint nagy volt a szórás. Míg a Közgép Zrt. 26,65 milliárd forintos ajánlatot tett, a Hódút Kft. 33,99 milliárdért vállalná a munkát. A Subterra a.s., Dömper Kft., Doprastav Kft. hármasa által életre hívott SDD Konzorcium 26,98 milliárd forintért, a Swietelsky Magyarország Kft. 27,1 milliárdért építené meg az utat.

A hírek szerint a legdrágább ajánlatot az Euroaszfalt és az A-Híd konzorcium adta. Ajánlatukban 34,9 milliárd forint szerepelt. Az elkerülő utat még 2012-ben nyilvánították kiemelt beruházásnak.