Nem Schoberték házát árverezik

2014.09.10. 10:25

Update: A cím ugyan egyezik, de ugyanazon a telken két felépítmény is áll, és nem a Schóbert házaspár ingatlanját árverezik – juttatta el hozzánk közleményét Schóbert Ferenc Norbert és Schóbert Réka. Valójában Schóberték szomszédja 5302/5 helyrajzi számú ingatlanja van árverés alatt, míg Schóberték bejelentett lakcíme a 5302/3.-as helyrajzi számra vonatkozik, amit viszont nem árvereznek.

Tény, hogy mindkét ingatlan címe Szentendre Berek utca 1, ez volt az alapja a félreértésnek.

Korábbi cikkünkben ezt írtuk:

A Schobert házaspár állandó lakcímén található ingatlan árverezés alatt áll; új gazdára viszont egyelőre még nem talált, mivel az árveréseket bizonytalan ideig beszüntették – tudta meg az Mfor.hu. Schobert Norbert egyébként épp a tőzsdére készül a cégével.

20799031 87960774 l
Fotó: ingatlan.com

A jelenleg nem aktív ingatlanhirdést itt találja, és a Szentendre, Berek utca 1. szám alatti családi ház árverésére hívja fel az érdeklődők figyelmét. Ez a cím egyezik a Schobert házaspár bejelentett lakcímével. A most tőzsdére lépő Norbi Update Lowcarb részvényértékesítésről szóló összevont tájékoztatójában – és egyébként a cég tárolt cégkivonatban is – a következő személyi adatok szerepelnek:

„Az értékesítő részvényesek: Schóbert Ferenc Norbert (született: Budapest, 1971. április 16., a.n.: Horváth Judit, 2000 Szentendre, Berek u. 1.) és Schóbert Réka (született: Kazincbarcika, 1978. június 28. a.n.: Aranyos Zsuzsanna, 2000 Szentendre, Berek u. 1.)”

Érdekesség, hogy a fitnesz-előadóművész a hivatalos iratok szerint hosszú ó-val írja a nevét, minden más fórumon viszont röviddel szokta.

Az Index egyébként úgy tudja, hogy Schorberték valójában nem ebben a házban laknak, hanem néhány utcával feljebb. Ettől független ez a hivatalos lakcímük.

A családi ház becsült értéke egyébként 41,4 millió forint, a legalacsonyabb vételi ajánlat összege 28,98 millió, vagyis a kikiáltási ár 70 százaléka. Előlegként 4,14 milliót kellene befizetni. Az ingatlan 1985-ben épült, 4 szobás, 175 nm-es, pince+földszint+tetőtér kialakítású. Tartozik hozzá garázs, medence, valamint 756 nm-es telek.

Az Mfor megkereste a hirdetőként megjelölt Exter-Reál Kft.-t, amely megerősítette, hogy az ingatlan tényleg árverezés alatt áll, és bár az ajánlat szeptember 11. és november 15. között él, az eljárást felfüggesztették. Az ingatlan sorsa egyébként akkor dőlhet el, ha törvényileg döntés születik a hasonló ingatlanok sorsáról.