Orbán: Hiába akarják a szocialisták, nem lesznek megszorítások

2014.09.26. 08:32
A Kossuth Rádió 180 perc című műsorának vendége volt a miniszterelnök. Az adást csütörtökön este rögzítették, mert Orbán Viktor pénteken reggel Kárpátaljára utazott. Az alábbi témákról volt szó, az MTI alapján idézzük.

A jövő évi költségvetés

A kormány elutasítja a megszorításokat. Hiába akarják a szocialisták, nem lesznek megszorítások.

Az energiaellátás

Jó ütemben töltjük fel a földgázkészleteket, nemsokára elérjük a 60 százalékot, és most ennek az ütemét gyorsítani fogjuk.  A következő időszakban nagy mennyiségű gázra lesz szükségünk, amivel tovább tudjuk növelni a betárolt kapacitásokat. Ezt a nagy mennyiséget meg is fogjuk kapni, erről megállapodtam Alekszej Millerrel (a Gazprom vezérigazgatójával).

Barack Obama mondata a magyar civilekről

Tudomásul vesszük, hogy ez a mondat elhangzott. Ennek a mondatnak mi nem találjuk a ténybeli alapját. Magyarország hivatalos választ adott az amerikai félnek.

A külpolitikáról

A mostani magyar külpolitika azt tartja természetesnek, hogy ott, ahol a magyar közösségek autonómiát kérnek, azt meg is kapják.

A fair bankokról szóló törvény

A kormány tervei szerint szerint 2015. január 1-jén hatályba léphet a fair bankokról, azaz a fogyasztói hitelek szabályozásáról szóló törvény. Trócsányi László igazságügyi miniszter vállalta, hogy október végére a kabinet elé terjeszti a jogszabály tervezetét.