Varga nem is kérdezte a kitiltásról a NAV-elnököt

2014.10.21. 14:58

A nemzetgazdasági miniszter keddi sajtótájékoztatóján elmondta, nem kérdezte Vida Ildikót, a NAV-elnökét arról, hogy érintett-e az amerikai kitiltásban. Bár az információt, miszerint az elnök is azok között van, akiket korrupció miatt nem engednek az Egyesült Államokba, sem az adóhatóság, sem személyesen Vida eddig nem cáfolta, a NAV-ot felügyelő miniszter nem tartotta szükségesnek, hogy erre külön rákérdezzen.

Újságírói kérdésre Varga Mihály elmondta, Vida Ildikó korábban lépett hivatalba mint ő,  miniszteri kinevezése után pedig megállapodott vele abban, hogy minden, a munkavégzést befolyásoló információról beszámol. Mivel most nem számolt be neki arról, hogy kitiltották az USA-ból, Varga nem tud másra következtetni, mint hogy valóban nem érintett az ügyben.

Amikor a misztertől újra megkérdezték, hogy eszerint fel sem hozta ezt a témát Vidának, Varga Mihály megismételte, amit korábban mondott, Vida őt nem tájékoztatta hasonlóról. Szerinte ennyi erővel végigkérdezhetné a NAV összes dolgozóját.