OTP-sek lehetnek a Citi ügyfelei?

2014.10.27. 07:27

Az OTP is érdeklődik a Citi eladó lakossági üzletágáért, de olyan friss az ügy, hogy egyelőre még nincsenek részletes információik arról, mennyire érné meg az üzletág felvásárlása, mondta el Takács András, az OTP Vagyonkezelési és Befektetési Szolgáltatási igazgatóságának vezetője a Portfoliónak.

Szerinte az OTP azon kevés bankok közé tartozik, amelyek képesek érdemben mérlegelni minden akvizíciós lehetőséget, ezért ezt is megvizsgálják.

"Nagyon friss még a hír, így nincsenek részletes információink arról, hogy mekkora értéket teremthetne az OTP Bank számára egy ilyen felvásárlás. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy bármelyik egyedi ügyfél számára, aki hosszú távra keres megbízható és sikeres banki vagy vagyonkezelési szolgáltatót, az OTP reális alternatívát kínál" - vélte Takács.

Azt mondta, a privátbanki szektorban a nemzetközi tapasztalat az, hogy a felvásárlási ügyleteknél az ügyfélkör jelentős része akkor is lemorzsolódik, ha a beolvadást jól tervezik meg és a kivitelezés is megfelelő. "A mégoly jó illeszkedés mellett is lehetnek olyan változások - termékkörben, árazásban, szolgáltatásban -, amelyek szokatlanok, és az emberek általában kritikusan élik meg a változásokat" - mondta Takács András.