Semjén Zsolt helyreállítja a vadászbecsületet

2014.10.30. 16:43

Helyre kell állítani a vadászat becsületét, de ezt csak úgy lehet elérni, ha a társadalomnak is be tudjuk mutatni a vadászat kultúráját - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Vásárosnaményban.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöki tisztségét is betöltő kereszténydemokrata politikus a vadásznapon mondta el: a interaktív vadászati bemutatók és kiállítások mellett tervezik például a vadhús közétkeztetésbe való bevonását is.

Azt szeretné, hogy nagyobb legyen a vadászat "a természet rendje és a normalitás szerinti elfogadottsága." A vadásztársakhoz szólva felidézte, néhány évvel ezelőtt még támadások érték a szarvasbőgés időszakát, most azonban a közmédia híradásaiban már bemutatják ezt a fontos vadászati eseményt.

Emlékeznek még a zseniális tudósításra a szerelmes gímszarvasról?

Többezer gímszarvas udvarlásától hangos a gemenci erdő

Semjén kisebb településeken falumúzeumokat, emlékszobákat is akar, ahol a helyi trófeákat lehet bemutatni.

"Adja az Isten, hogy minél több igaz vadász legyen, és minél inkább megértse az egész magyar társadalom, hogy a magyar vadászat bizony hungarikum, mindannyiunk közös öröksége" - zárta szavait a miniszterelnök-helyettes.

A beregi kisvárosban szervezett vadásznapon több mint 140 emlős és madár preparátumot, valamint vadtrófeát bemutató állandó interaktív kiállítást is rendeztek, amit Semjén Zsolt, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár jelenlétében nyitottak meg.