Nem mondott igazat a KDNP, a kormány nem is támogatta a vasárnapi zárva tartást

2014.11.06. 16:48

„A kormány tárgyalt a KDNP javaslatáról, de döntés csak azután születhet, miután meghallgatták a boltosok és a szakszervezetek véleményét is” – írta az NGM a hvg.hu kérdésére, mi az álláspontja a kabinetnek a vasárnapi zárva tartásról.

Az NGM válasza ellentmondásban van a KDNP frakcióvezetőjének csütörtöki bejelentésével. Harrach Péter ugyanis sajtótájékoztatóján azt állította, szerdai ülésén „a kormány megtárgyalta és támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza”.

A KDNP frakcióvezetője még megjegyzést is tett az MTI beszámolója szerint Varga Mihály miniszterre, aki pénteken a Hír Tv-nek azt mondta, „nem bölcs dolog azt korlátozni a nyitva tartást”. "Az ő véleménye egy vélemény", a kormány viszont támogatta kezdeményezésüket – reagált csütörtökön a KDNP-s politikus, majd a párt képviselői beterjesztették a parlament elé a törvénytervezetüket. Korábban Orbán Viktor is úgy reagált, hogy még egyeztetnek a boltosokkal, mielőtt döntenének.

A vasárnapi zárva tartás ötletéről itt és itt írtunk részletesebben.

Késő este Harrach Péter az MTI kérdésére azt mondta, neki elég, hogy a kormányfő támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést. Ehhez még azt is hozzátette, hogy másodlagos, hogy ez módosítással, vagy módosítás nélkül történik.