Végrehajtás alatt a Corvinus

2014.11.06. 10:17

A Corvinus Egyetemnél, a Nemzeti Munkaügyi Hivatalnál és több kórháznál sincs mostanában minden rendben a pénzügyekkel, legalábbis ezt jelzi, hogy ezek mind szerepelnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtási eljárás alatt álló intézményekről vezetett listáján – szúrta ki az Mfor.hu.

Corvinus: Nem állunk végrehajtás alatt

Cikkünk megjelenése után tudtuk meg az egyetemtől, hogy az Mfor.hu cikkében lévő táblázatban felcserélték az adatokat, így az egyetem adóssága valójában 190 millióról 50-re csökkent augusztus és szeptember között. Az egyetem nem szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtási eljárás alatt álló intézményekről vezetett listáján sem: valójában egy egészen más NAV-listán szerepel viszont, azon amelyiken a köztartozásmentes intézményeket gyűjtik.

A Corvinus Egyetem főépülete
A Corvinus Egyetem főépülete
Fotó: Simó Endre

A kórházak közül eljárás alatt áll a Szigetvári Kórház, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Magyar Imre Kórház és a Keszthelyi Kórház is.

Arról viszont nem lehet tudni, hogy miért kerültek végrehajtás alá az intézmények, ahogy arról sem, hogy pontosan mekkora tartozásuk van, és milyen rég óta tartoznak ezzel az összeggel. Bár az biztos, hogy a Magyar Államkincstár szeptemberi statisztikája szerint mindegyik intézmény növelte az adósságát. A kórházak kisebb mértékben, viszont például a Corvinusnak augusztusról szeptemberre 50 millióról 190 millió forintra nőtt a tartozása, míg a munkaügyi hivatalnak 39 millióról 108 millió forintra.