Aláírást gyűjtenek Vida Ildikóért

2014.11.13. 13:23

Frissítés: A NAV elismerte az aláírásgyűjtést, de már kérték, hogy ne legyen

Elismerte az adóhatóság sajtó osztálya a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának megkeresésére, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának dolgozói országos aláírásgyűjtést kezdeményeztek, amelyben visszautasítják a NAV-ot ért alaptalan vádakat, és kiállnak a NAV elnöke mellett. Úgy fogalmaznak, Vida Ildikó – megköszönve a kollégák szándékát – az aláírásgyűjtés abbahagyására kérte munkatársait.

A Hvg.hu több forrásból is úgy értesült, hogy a napokban aláírásgyűjtő papírokat indítottak útjára több adóhivatali igazgatóságon is. A hivatal munkatársai aláírásukkal biztosítják, hogy bíznak a NAV elnökében, és kiállnak mellette.

A lap szerint azt egyelőre nem tudni, hogy felülről szervezett kezdeményezésről vagy alulról jövő buzgalomról van szó, de úgy tűnik, nem elszeparált az akció, több megyei egységnél, regionális igazgatóságon is körbejár a papír.

A nyilatkozatot persze nem kötelező aláírni, elvileg önkéntes a csatlakozás. A NAV elnöke egy hete ismerte el, hogy szerepel az Egyesült Államokból kitiltottak hatfős listáján, és rajta kívül néhány kollégája is érintett az ügyben.