Itt az új Sólyom? Új légitársaságot jegyeztek be

2014.11.14. 21:24

Új légiközlekedéssel foglalkozó cég bukkant fel a Magyarországon Ronan Air néven, közölte az airportal.hu. A RonanAir Légiközlekedési Kft.-t szeptember 16-án jegyezték be, és főtevékenységeként a légi személyszállítás jelölték meg.

A nyilvános cégadatok szerint a vállalat székhelye Budapesten, a Rákóczi út 73. alatt található, a vállalatot pedig augusztus 19-én alapították. A beszámoló szerint a kft kizárólagos tulajdonosa Godaliyanage Rohan Nanayakkara, aki 1993 óta tiszteletbeli magyar konzulként szolgál a Srí Lanka-i Colombóban. A konzulátus az R-Group International csoport címén található, amely több vállalkozást is magába foglal, többek közt a szóban forgó Ronan Airt is.

A portál az R-Group oldalán rátalált egy 2012-es dokumentumra, amely szerint a tervek között szerepel egy magyar bejegyzésű, RonanAir néven működő légitársaság létrehozása, illetve a nemzetközi terjeszkedése is. Első lépésként egy tíz útvonalas kelet-európai, ázsiai és afrikai terjeszkedést említenek, és hozzáteszik, a projekt során európai bázisként Budapest is "profitálhat azokból a piaci lehetőségekből, amelyet a gyors thaiföldi, maldív, maláj és arab emirátusokbeli bővítés tesz majd lehetővé."