Kivonulhat tőlünk a Vodafone

2014.11.20. 07:54 Módosítva: 2014.11.20. 11:16

Eladhatja több érdekeltségét, köztük az ausztráliai, a magyarországi és a csehországi leányvállalatát a Vodafone, ha megfelelő ajánlatot kap rá – mondta el tegnap a cég vezérigazgatója, Vittorio Colao. A cég később közleményt adott ki, amelyben azt írták, félreértés, hogy a kivonulást terveznék, a vezérigazgató csak általánosságban beszélt.

Nincs kizárva, hogy egyes, nem a fő piacának számító érdekeltségeit értékesíti a Vodafone, ha megfelelő ajánlatot kap rájuk – mondta el tegnap a brit távközlési cég vezérigazgatója, Vittorio Colao a Morgan Stanley barcelonai konferenciáján. Egészen pontosan az ausztráliai, a magyarországi és a csehországi tevékenységükről mondta ezt Colao, idézi a Reuterst a Portfolio.

A Vodafone, amely a világ második legnagyobb mobilszolgáltatójának számít az előfizetők számát tekintve a China Mobile után, arról is beszélt, hogy egy teljes körű távközlési szolgáltatóvá válna, a hazai piacán szélessávú és televíziós szolgáltatásokat indítana jövőre. Televíziós jogokért licitálhat, annak érdekében, hogy lépést tartson versenytársaival.

Azt egyelőre nem részletezte a vezérigazgató, hogy saját, exkluzív tartalmat kínálna, vagy másokkal karöltve tenné, mint ahogy például a mobil tartalmakra már most van partneri szolgáltatása a Netflixszel és a Sky szolgáltatóval – tudósít a Financial Times.

A Vodafone cáfol

A Vodafone az MTI által idézett közlemény szerint viszont cáfolja, hogy a kivonulást terveznék. A cég szerint a félreértés abból adódik, hogy Vittorio Colaónak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit. A Vodafone szerint Colao a kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott: a Vodafone általános elvként vallja, hogy a részvényesei érdekében mindig nyitotta arra, hogy ha kedvezményes ajánlatot kap, jó üzletet kössön.