Háromfogásos ebéd 420 forintból? Ez a legjobb

2014.11.29. 17:33

Összemérték erejüket a konyhásnénik. Az országos közétkeztetési szakácsversenyen, amely egyszerűen csak OKÉS névre hallgat, úgynevezett rendezvénymenü kategóriában Kehidakustány csapata, a napi menü kategóriában pedig a Sodexo Magyarország Kft. csapata lett a legjobb. Az idei megmérettetésre érkezett recepteket kiadvány formájában elérhetővé teszik az érdeklődők számára.

Ezüstérmet nyert a rendezvénymenü kategóriában Dencs Nagyközség Önkormányzatának csapata, a napi menük között pedig a PQS International Hungary Kft. A harmadik helyen a Sodexo Magyarország Kft. csapata és a Kölyök Kft. végzett. A versenyben a menüket előre meghatározott keretösszegből kellett elkészíteni.

A menüket idén először a szakmai zsűri mellett társadalmi zsűri is értékelte, melynek tagjai többek között Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár voltak.

A napi háromfogásos menü, "A" kategóriában 11 település, a rendezvény háromfogásos menü, "B" kategóriában 9 település csapata indult. A felhasznált alapanyagok beszerzési értéke az A kategóriában nem haladhatta meg a 420 forintot, a B kategóriában pedig az 520 forintot, és előre meghatározott alapanyagkosarakból kellett idényjellegű zöldségeket, gyümölcsöket, és húsféléket felhasználni.