nonono

A NAV is rászállt a Norvég Alapra

2014.12.19. 07:54 Módosítva: 2014.12.19. 07:56

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói is vizsgálják a Norvég Civil Támogatási Alaptól Magyarországra érkező pénzek felhasználásának körülményeit – tudta meg a Magyar Nemzet. Így már két büntetőeljárás folyik a hazai civil szervezetek támogatásának ügyében.

Költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) november végén elrendelte a nyomozást – közölte a lap megkeresésére az adóhatóság sajtó- és kommunikációs főosztálya.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a norvég pénzek elosztása miatt nemcsak rendőrségi feljelentést tett, hanem a NAV-hoz is fordult, mivel a gyanú szerint egyes támogatott szervezetek a jóváhagyott céltól eltérően használták fel a Norvég Civil Támogatási Alaptól (NCTA) származó pénzeszközöket. Utóbbi feljelentést értékelve rendelték el most a pénzügyi nyomozók az eljárás megindítását.

Ezzel elkezdődött a második büntetőeljárás: kedden a Kehi hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentésének ügyében a rendőrség elrendelte a nyomozást. Ezt egyesítették egy korábbi – jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt indított – nyomozással.