Rekordbírság a szlovák Tescónak

2015.01.20. 16:28 Módosítva: 2015.01.20. 16:29

A szlovákiai Simonyban lévő Tescóban lejárt szavatosságú és  fogyasztásra alkalmatlan ételeket talált a szlovák felügyelet, ezért egymillió euróra büntetik a szlovákiai céget, szemlézi az MTI a dennikn.sk oldalt.

Eddig az Állami Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Felügyelet (SVaPS) a Kaufland üzeltláncra szabott csak ki ehhez mérhető bírságot Szlovákiában, de az is csak százezer eurós volt.

A Tesco szerint jogtalan votl a bírság és megfellebbezték azt. A felügyelet szerint viszont az áruházban ez már harmadik bírság néhány hónapon belül, ezért kellett a méretes büntetés.

MTI = kormány

Az MTI még hozzáteszi, hogy Szlovákiában nem zár be üzletet a Tesco. De ezt úgy tálalják, hogy "eddig nem jelezték, hogy az anyavállalat gondjai miatt, a cseh és a magyarországi mintára, üzletbezárásokat vettek volna tervbe". Nos ez nem igaz, Magyarországon azt jelezték, hogy leginkább a szabályozási változások miatt zárnak be ennyi, azaz 13 boltot, amiről pontos számok kivételével már karácsony előtt tájékoztatták a kormányt is.

Amit az MTI ír, azt pedig a kormány mondja. A hírszolgáltatásban pedig mondhatni nem előnyös, ha a kormány álláspontját egy cég szájába adva tálalják.

Attól teljesen függetlenül, hogy ha esetleg kívülről nehéz is eldönteni, hogy boltbezárásoknál melyik körülmény pontosan mennyire járult hozzá a végeredményhez.