Mi is megvehetjük a Wizz Airt

2015.02.04. 12:11 Módosítva: 2015.02.04. 12:11

Most kedvezőbb a helyzet, mint tavaly, ezért megy tőzsdére a Wizz Air. A légitársaság szerda reggel jelentette be, hogy nyilvános részévnykibocsátásra készül az első negyedévben a londoni tőzsdén.

Váradi József, a cég vezérigazgatója elmondta, a tőzsdei bevezetés új távlatokat nyit a Wizz Airnek, mivel eddig a tőkéhez való hozzájutás korlátozott volt. A bevezetés után javul a cég likviditása, hitelképessége, olcsóbban kaphatnak hitelt, és erre megfelelő stratégiai pozíciót lehet építeni - fejtegette a sajtó előtt. 

A részvények 20 százaléka kerülhet piacra. A Wizz Air szerdán azt közölte, hogy nagyjából 150 millió euró bevételre számít a részvénykibocsátásból. A közlemény nem tartalmazott részleteket, hogy pontosan milyen áron és milyen számban kezdik árulni a Wizz Air részvényeit.

A közép-kelet-európai térségben 300 millió ember él, az elkölthető jövedelmük viszont a töredéke a nyugat-európainak, ezért szükség van a térségben diszkont légitársaságra, ez pedig megfelelő alapot ad a Wizz Air növekedéséhez.