Rác fürdő: felújították, fél évtizede áll üresen

2015.02.23. 08:10

Fél évtized sem volt elég a fővárosi vezetésének, hogy megoldja a Rác fürdő megnyitását akadályozó jogi és gazdasági bonyodalmakat. A Napi.hu értesülései szerint ezért hamarosan döntés születhet a fürdő és a mellette levő vadonatúj - eddig egy napot sem üzemelt - hotel tulajdonának felszámolásáról.

A Rác fürdő ügyben illetékes főpolgármester helyettes Bagdy Gábor a lappal közölte, nincs tudomásuk arról, hogy a Rác Projekt kapcsán felszámolási eljárás indult vagy ilyet bárki is kezdeményezett a gazdasági társaság ellen. Tarlós István a Népszabadság kérdésére viszint egyszer már felvetette a felszámolás lehetőségét, ami most már elérhető közelségbe került.

Korábban többször felvetődött, az is, hogy a fürdőt a hoteltől függetlenül megnyitják. Bagdy főpolgármester-helyettes ezt a lehetősélget elhárította, mondván: "a Rác fürdő üzemeltetési joga jelenleg a kizárólag magántulajdonban álló Rác Nosztalgia Kft-nél van a vele 2002-ben kötött szerződés alapján. E 2002-es szerződés szerint a fürdő beindításának joga és kötelezettsége a kizárólag magántulajdonban álló Rác Nosztalgia Kft-t terheli, így ők jogosultak dönteni a komplexum beindításáról."

Ha érdekli, milyen parádés a fürdő belülről, akkor kattintson, az Index ugyanis már bejárta a bezárt komplexumot.