Jut még azért munka a Közgépnek

2015.02.25. 18:30

Bár a múltkor már úgy tűnt, hogy a Közgép már szinte féláron vállal munkát, hiszen bőven áron aluli ajánlattal nyerték meg az M0-s zajvédőinek átépítésére vonatkozó közbeszerzést, szerdán kiderült, hogy két újabb közbeszerzést is megnyert Símacska Lajos cége, az egyiket ráadásul bőven áron felül.

A Vs.hu arról számolt be, hogy az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Közgép és a DHJ Építő Építőipari és Szolgáltató Kft. közös konzorciuma nyerte meg a bodrogkeresztúri hulladékkezelő építésére kiírt közbeszerzést. A munka értékét eredetileg 2,3 milliárd forintra becsülték, ehhez képest a Tokaj Konzorcium nevű közös cég végül 600 millióval többért nyerte meg a kiírást.

A Nol.hu cikke szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. keddi bejelentése szerint szintén a Közgép nyerte meg a Nagykanizsát elkerülő 61-es főút 3,3 kilométeres szakaszának felújítására vonatkozó közbeszerzést. A Közgép 1,34 milliárd forintos ajánlattal nyert, a második helyen a Soltút Kft. végzett 1,34 milliárd forintos ajánlattal.

Simicska híres gecis coming outja február 6-án volt. A bodrogkeresztúri közbeszerzésről január 22-én döntöttek, a nagykanizsai projektre decemberben adták be a cégek a pályázataikat, az eljárást felügyelő Miniszterelnökség viszont csak kedden hirdetett eredményt.