Az Emmi hajlandó segíteni a brókerbotrány miatt bajba került Igazgyöngynek

2015.02.28. 10:01

Amennyiben az érintett alapítvány kéréssel folyamodik miniszter úr felé, ő azt jóindulattal vizsgálja meg

- közölte az Emmi a Népszabadsággal arra a kérdésükre, hogy tudna-e az állam segíteni a brókerbotrány miatt bajba került Igazgyöngy Alapítványnak. Mint írták, a tárca már észlelte a problémát, és azonnal utalja a botrány miatt visszatartott kiegészítő támogatást, mihelyt az Igazgyöngy megadja az új számlaszámát.

Ahogy azt megírtuk, a hátrányos helyzetű térségek tehetséggondozásával, művészeti képzéssel foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány összes pénze benn ragadt a Buda-Cash miatt zárolt számlákon, így most gy egész iskola maradt pénz nélkül.

Ritók Nóra, az alapítvány igazgatója a blogján azt írta, hogy "maholnap utalnunk kellene a fizetéseket, de nincs miből. Vagyis nem férünk hozzá. Az iskolai bérek utalása mindig csúszásban van a MÁK utalásához képest, hiszen az 10-e körül jön, a fizetéseket meg hamarabb utaljuk. Ez most ott van a számlán, de utalni nem tudunk. Nincs máshol pénzünk, nincs miből. És nincs miből a járulékokat sem. És az NAV nem fog várni."

Az igazgatónő a napilapnak elmondta, hogy 100 millió forintot tartottak az ÉRB Bankban, az alapítványnak és az iskolának két betéti számlája volt. De ha mindkét számlájuk után megkapnák a maximális kártalanítást, akkor is odaveszne 40 millió forintjuk. Ráadásul mivel május végéig ők is csak 60 ezer forintot vehetnének fel, havonta 3 millió forintos kölcsönre lenne szükségük, hogy az iskolában dolgozó alkalmazottak megkaphassák a fizetésüket.