Elköltözik Magyarországról a Tesco vezetése

2015.03.26. 14:36

Elköltözik Magyarországról a Tesco vezetése, a jövőben a magyar, cseh, lengyel és szlovák cégek egységes vezetés alá kerülnek – jelentette be a Tesco sajtóosztálya. A kiskereskedelmi óriáscég Tesco Európa néven új üzleti egységet hozott létre, ez alá kerül a közép-európai régió irányítása.

A változás célja az, hogy a Tesco megerősítse és hatékonyabbá tegye európai működését és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a vásárlókra és a munkatársakra tudjon fókuszálni.

- írja a Tesco.

A Tesco Europe vezérigazgatója David Morris lesz, aki 4 évet töltött Magyarországon korábban, így a Tesco sajtóosztálya szerint ismeri a vásárlói szokásokat és a magyar piacot. Az új szervezetben a különböző területekért felelős igazgatók székhelye a négy ország között oszlik majd meg, az új működési modell kialakítása jelenleg is folyamatban van.

A változása nem érinti a cég jogi státuszát, a Tesco továbbra is Magyarországon adózik és fizeti a járulékokat.

A cég szerint a változás nem érinti az egyes országokban működő központi irodákat, így a magyarországi is megmarad. A Tesco Magyarország első számú vezetője, Pálinkás Zsolt lesz, aki működési ügyvezető igazgatóként irányítja majd a céget. Pálinkás a Tesco Magyarország közel húszéves hazai történetének első magyar ügyvezetője, ezért a cég szerint  helyismerete, kapcsolatrendszere a korábbinál intenzívebb párbeszédet tesz lehetővé a például a magyar kormánnyal és hatóságokkal. 

A vásárlók viszont a Tesco ígérete szerint nem éreznek majd meg semmit az átalakításból, annak ugyanis csak a belső szervezeti működésre lesz hatása, az üzletek mindennapi működésre nem.