Fizettek a görögök az IMF-nek

2015.05.06. 14:31

Görögország átutalta a Nemzetközi Valutalapnak (IMF) a szerdán esedékessé vált mintegy 200 millió eurós törlesztőrészletet - közölték görög pénzügyminisztériumi források.  

A görög államadósság-kezelő központ ugyanakkor közölte, hogy szerdán 1,137 milliárd euró értékben adtak el hat hónapos lejáratú kincstárjegyet. A hozam az egy hónappal ezelőttivel azonos szinten, 2,97 százalékon maradt, írja az MTI.

A pénzhiányban szenvedő görög kormány többször is megerősítette, hogy időben teljesíti a nemzetközi hitelezőivel szemben fennálló törlesztési kötelezettségeit. A következő fontos határidő május 12., a jövő hét keddjén lesz, amikoris mintegy 750 millió eurót kell az IMF-nek fizetnie. Emellett a görög államnak meg kell újítania a május 8-án, illetve 15-én lejáró kincstárjegyeket, mindkét alkalommal 1,4 milliárd euró értékben.

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa szerdán ismét dönt arról, hogy emeli-e a sürgősségi támogatásból igénybe vehető források keretösszegét a görög bankok számára. Az előzményekről itt írtunk.