Megkezdődött a Buda-Cash-károsultak kifizetése

GettyImages-464311634
2015.05.27. 14:21

A rendőrök feloldották a Buda-Cash Brókerháznál vezetett értékpapírszámlák zárolását, ezzel pedig megkezdődhet a fellehető ügyfélvagyonok kiadása, írja a Portfolio.

A felszámoló egészen pontosan ezt a levelet küldte ki a lap szerint:

„A fellelhető ügyfélvagyon kiadása csak azokra a meghatározott értékpapírokra, befektetési termékekre terjedhet ki, melyek fellelhetősége és tulajdonosi köre minden kétséget kizárhatóan beazonosítható, ezért szükséges és indokolt az ügyfelek egyenkénti, személyes azonosítása és ellenőrzése.

A vagyonelemek kiadásáról az érintettek telefonon kapnak értesítést időpont egyeztetés céljából. Az egyeztetett időpontban a Buda-Cash Brókerház Zrt. »f.a.« 1118 Budapest Ménesi út 22. címén fogadják az ügyfeleket személyes beazonosításra, ahol az alábbi dokumentumokat szükséges bemutatni:

  • természetes személyek: személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító igazolvány;
  • jogi személyiséggel rendelkező, és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek: cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazott esetén teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazás, a jelenlévő személy személyi igazolványa és lakcímkártyája;
  • Magyarországon vezetett értékpapírszámla meglétének igazolása, amely elengedhetetlen a transzferáláshoz;
  • Kitöltött transzferálási formanyomtatvány – az időpont-egyeztetést követően megküldjük az ügyfelek részére, amelyet kitöltve, aláírva személyesen a megadott időpontban le kell adni.

Kérjük, hogy akinek a telefonszáma nincs leadva a Buda-Cashnél, az az info@budacash.hu e-mail címre küldve minél hamarabb adja meg telefonos elérhetőségét a gyorsabb ügyintézés és a mielőbbi időpont egyeztetés érdekében."

Az értékpapíszámlákon lévő vagyon nem tartozik a felszámolási vagyonba, ezért azt oda kell adni egyből az adott ügyfélnek. A bármilyen módon eltűnt értékpapírok után pedig a Befektető-védelmi Alap (Beva) fogja kárpótolni az ügyfeleket.