Minden megyében lesz idén útfelújítás

2015.06.08. 11:08

Még ebben az évben 68 milliárd forint értékben újítanak fel utakat, a munkák minden megyét érintenek - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M1-en hétfőn, írja az MTI.

Az államtitkár azt mondta, az első tétel 50 milliárd forint, ebből első-, másod- és harmadrendű utakat újítanak majd fel, a többiből négy-, öt-, illetve hatszámjegyű utakat. A tervek már elkészültek, a kivitelezés néhány héten belül elkezdődhet, és az év végéig be is fejeződik.

A munkák során felújítják az útburkolatokat, megszüntetik a nyomvályúkat, illetve a veszélyes helyeket teljesen kijavítják. A felújítások minden megyét, összesen több mint 500 kilométert érintenek.

Példaként említette egyebek mellett a 81-es utat Fejér megyében, Hajdú-Bihar megyében a Berettyóújfalut elkerülő szakaszt, a 4-es főút 14 kilométeres szakaszát Debrecen-Záhony irányában, illetve 7 kilométeres szakaszát Létavértes irányában. Érinti a felújítás Püspökladány térségét, a 37-es utat Sátoraljaújhely felé vagy Heves megyében a 24-es utat.