Ellepték a magyarok a horvát tengerpartot

2015.06.09. 14:10

Szereti külföldön is otthonosan érezni magát? Szereti, ha a tengerparton is magyarok rakják a törölközőjüket az önére, ha együtt paprikáscsirkézhet szomszédaival a hazaiból a parti kemping konyhájában? Utazzon ön is a festői Kvarner-öbölbe!

Májusban már 50 százalékkal több magyar járt itt, mint a múlt évben ugyanebben a hónapban, de egész Horvátország egyre népszerűbb a magyarok köreiben. A német, koreai és amerikai turisták után a magyarok száma nőtt a legnagyobb mértékben.

A vendégszámban és a vendégéjszakában a tavalyi első öt hónaphoz képest Németországból idén május végéig 70 százalékot meghaladó növekedést regisztráltak, Dél-Koreából több mint 20, az Egyesült Államokból pedig csaknem 20 százalékos bővülést tapasztaltak.

A negyedik helyen a magyarok állnak, vendégszámban 15,6 százalékos, vendégéjszakákban pedig 12,7 százalékos emelkedéssel. Az összesített adatok szerint öt hónap alatt 2,268 millió turista 7,335 millió éjszakát töltött Horvátországban. Ebből a külföldiek 1,879 milliónyian voltak - 13,5 százalékkal többen -, akik a korábbi időszakhoz képest 14,7 százalékkal több, 6,2 millió vendégéjszakát töltöttek az adriai államban.

A magyar vendégek száma öt hónap alatt csaknem 28 ezer, a magyar vendégéjszakák száma pedig közel 84 ezer volt. Csak májusban közel 16 ezer magyar turista több mint 50 ezer éjszakát töltött Horvátországban, mindkét adat több mint 16 százalékos növekedést jelent.