Feldarabolják a Volkswagent

2015.06.16. 11:43

A tervek szerint négy holdingtársaságba szednék szét a Volskwagent, így próbálják meg növelni a cég nyereségességét, írta a Napi.hu a Handelsblatt értesülésére hivatkozva.

Az egyik holdingtársaság az olyan tömegautók gyártásával foglalkozna, mint a Volkswagen, a Skoda és a Seat, a második a teherautó-gyártásra fókuszálna, a maradék kettő pedig a prémium márkákra specializálódna, a Prosche és az Audi brandek vezérletével. Az új vállalati struktúra kialakításával jelentősen átalakulhat a konszern vezetése is, több forrás szerint a cég jelenlegi eladásokért felelős vezetője, Christian Klinger elveszítheti pozícióját.

A vállalat gyenge pontjai akkor kerültek a figyelem középpontjába, amikor áprilisban a közgyűlés előtt meglehetősen heves összeütközés történt a korábbi elnök Ferdinand Piech és Martin Winterkorn vezérigazgató között, és ez végül az elnök meglepetésszerű lemondásával végződött. A Volkswagen eladásai az elmúlt két hónapban csökkenni kezdtek egy öt és fél éves sikerszériát követően, ez megerősítette, hogy szükség lehet a strukturális reformokra a német vállalatóriásnál.