Figyelnék az online szerencsejátékozók IP-címét

2015.06.16. 21:18

Törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a fideszes Bánki Erik az online szerencsejáték részletes szabályainak megalkotására. A javaslat szerint az online szerencsejáték szervezésére csak olyan szervező jogosult, amely rendelkezik kaszinójáték szervezésére vonatkozó koncesszióval.

A jogszabályok alapján, magyar hatóság által kiadott engedéllyel csak Magyarország területére irányuló szerencsejáték szervezhető.

Ezért a javaslat kimondja, hogy a szervezőnek folyamatosan figyelnie kell a játékosok IP-címét, és csak magyarországi IP-címről jelentkező játékos részére biztosítható hozzáférés.

Az állami adóbevételek ellenőrizhetősége és a játékosok védelme érdekében a javaslat szerint a szervezőnek folyamatosan biztosítania kell a szerverhez való távoli hozzáférés lehetőségét az állami adóhatóság részére.

A játékosszámlák biztonsága és átláthatósága érdekében a szervező egyéb pénzektől elkülönülten, magyar bankszámlán kezeli a játékosok befizetéseit és nyereményeit. Amennyiben a bankszámla egy különösen nagy nyeremény vagy bármilyen más okból nem fedezné a játékosok összesített egyenlegét, úgy kötelessége 30 napon belül kipótolni a különbözetet.

A törvény 2015. szeptember 1-én lépne hatályba.